Cum sa ne deschidem un cont Youtube

Cum sa ne deschidem un cont Youtube

Social media a devenit parte integranta a vietii de zi cu zi. Indiferent daca avem o afacere sau nu, „daca nu avem un cont social media nu existam”.

Youtube este unul dintre cele mai dinamice canele ce ne ofera posibilitatea de a ne promova imaginea sau produsele prin intermediul unor clipuri, iar numarul de vizualizari poate fi imbunatatit prin promovarea canalului in reteaua social media existenta.

Youtube, un canal dinamic

In cazul in care dorim sa avem propriul cont Youtube este necesar sa ne creem un cont Gmail. Chiar daca avem deja o adresa Gmail este recomandat sa ne facem un cont nou, deoarece este bine sa nu incurcam contul personal cu cel al canalului.

Imediat cum ne-am creat noul cont Gmail vom da click pe Channel Art. Iconita acestuia este situata in partea din stanga sus a meniului si ne va oferi informatii (printre altele) despre cum va arata canalul nostru atunci cand va fi redat la televizor sau pe telefonul mobil.

Este important sa ne personalizam cat mai bine canalul si sa adaugam mai multe date de contact, pentru a fi mai usor de gasit.

Poza de profil nu trebuie sa fie neaparat a noastra. Aceasta poate fi un logo, o imagine sugestiva, etc.

Descrierea canalului trebuie completata cu foarte mare atentie, deoarece aceasta este importanta atat pentru utilizatori (vizitatorii trebuie sa inteleaga foarte bine ce clipuri vor viziona pe canalul nostru) cat si pentru motoarele de cautare.

Acest lucru poate fi realizat printr-un click pe pagina About, urmata de un click pe Channel Description.

Odata ce avem canalul functional, ne putem apuca de treaba si vom trece la incarcat clipuri. Intrucat userii apreciaza intotdeauna continutul proaspat este bine ca in prima faza sa ne facem un plan bine structurat in care sa decidem zilele in care vom posta clipuri si tematica acestora.

Este important sa postam cat mai des si sa incercam sa pastram un ritm constant, deoarece utilizatorii apreciaza acest lucru in mod deosebit.

Inceputul este intotdeauna mai greu

Nu trebuie sa intram in panica daca rezultatele nu isi vor face aparitia de la inceput, deoarece in mediul online lucrurile nu se misca asa de repede pe cat dorim. Pentru inceput va trebui sa ne distribuim clipurile si pe alte retele de socializare, intrucat astfel ne vom spori sansele sa ajungem cunoscuti si sa ne crestem numarul de abonati.

Videoclipurile trebuie sa aiba o calitate cat mai buna si este necesar sa fie editate in prealabil. Acest lucru poate fi facut folosind anumite programe profesionale pentru editare, ce se pot gasi liber pe net (Adobe Premier spre exemplu).

Tinta fiecarui posesor de canal Youtube este sa aiba cat mai multi abonati deoarece astfel numarul de vizualizari va creste, iar canalul va fi monetizat mult mai usor. Pentru a castiga bani de pe urma canalului trebuie sa instalam Google Adsense.

Sumele castigate cu ajutorul Adsense pot fi suplimentate prin plasare de produse sau prin reclame platite.

Este foarte important sa captam atentia privitorului inca din primele clipe, deoarece utilizatorii vor decide din primele 5 – 7 secunde daca vor urmari clipul pana la capat sau vor parasi canalul.