Site gratuit

Cum sa faci un site gratuit

Mobilitatea si timpul liber au devenit foarte importante astazi. Multi dintre noi suntem tentati sa renuntam la un job stresant si plin de responsabilitati si sa ne ocupam de propria noastra afacere.

Unul dintre putinele domenii ce ne asigura independenta financiara si un program mai lejer este online-ul. In plus, nu este neaparat necesar sa avem un capital de inceput deoarece un site este usor de facut, iar variantele gratuite se afla la indemana oricui.

Un site nu ne costa nimic

Atunci cand suntem la inceput de drum este necesar sa ne gandim la un blog deoarece acesta este foarte usor de scris, iar autoritatea mare ce o poate castiga in timp ne va permite sa monetizam cu usurinta site-ul sau sa devenim influenceri.

Un blog poate fi realizat folosind una din numeroasele platforme gratuite ce exista pe net. Nu trebuie sa ne „aruncam cu capul inainte” si sa alegem prima astfel de platforma pe care vom intra, ci este necesar sa ne creem o retea de minibloguri pe mai multe platforme, iar dupa o perioada de teste de 3 – 6 luni sa ne decidem pe care o vom folosi in continuare.

Daca ne ingrijoram in privinta continutului folosit de pe platformele la care am renuntat, este important sa stim ca se poate face un 301 redirect, iar toti cititorii ce au accesat vechiul site vor fi redirectionati catre noua platforma.

In primul rand ne vom face un cont de utilizator (atentie, adresa de mail este obligatorie si trebuie sa fie valida, deoarece confirmarea site-ului se face prin intermediul acesteia).

Ce platforma sa folosesc?

Platformele gratuite sunt numeroase, dar este necesar sa ne gandim la autoritatea acestora deoarece aceasta se va transfera asupra site-urilor si va avea un cuvant greu de spus in clasarea acestora cat mai sus in clasamentul motoarelor de cautare.

Blogger este prima alegere pe care o vom face deoarece acesta platforma este detinuta de catre Google, fiind astfel foarte bine perceputa in clasamente. Constructorul de site este usor de folosit si de configurat, paginile pot fi adaugate cu usurinta, impreuna cu imagini foto sau video.

Cel mai important este insa faptul de Blogger accepta plugin-ul special pentru Google Adsense.

WordPress este o alta alegere ideala. Atentie insa sa nu confundam CMS-ul cu varianta free deoarece nu sunt acelasi lucru. WordPress are o sectiune de bloguri free, dar facilitatile oferite sunt mult mai putine, iar un subdomeniu .wordpress va fi de calitate mai slaba.

WordPress ne pune la dispozitie o gama variata de teme, editarea articolelor va fi usor de facut, dar nu sunt admise plugin-urile Adsense si cele provenite din magazinele de afiliere, iar posibilitatea de monetizarea a site-ului scade pana proape de zero.

Tumblr este un site cu o autoritate mare si este practic un amestec de Facebook si Tweeter. Din pacate este destul de greu de utilizat, deoarece permite creerea de bloguri in interiorul domeniului, iar acestea vor fi afisate numai pe jumatate de ecran.

Odata ce am trecut de aceste dificultati ne putem bucura de faptul ca se pot posta articole direct din contul de e-mail, se pot adauga imagini la rezolutie mare si ne putem urmari cititorii cu Google Analytics.